#throwback 23.08.2014 – Raisya is FOUR!! Celebration @school.

25 Nov

Punyalah lama tak update photo blog ni kan, tak alih2 je Raisya dah 4yrs old. Maaflah, memang tak sempat nak mengejar semua benda. Nak kata busy sgt, takde la busy pun. Hehehe. Tahun ni takde buat celebration sgt pun, just celebrate kat school & makan2 dgn small family  RV cupcakes by Mama, assisted by Raisya. Frozen kek from @allcupcakestory. :)

siap sedia. RV cupcakes by Mama, assisted by Raisya.

siap sedia. RV cupcakes by Mama, assisted by Raisya.

kawan2 Kakak.

kawan2 Kakak.

Mama & Kakak.

Mama & Kakak.

018

Imran & Yara from S3

Imran & Yara from S3

022023024

Kek from @allcupcakestory

Kek from @allcupcakestory

030038

Raisya & her friends from S4,

Raisya & her friends from S4,

055

Mama’s first love.

053

Anak Babah

047

Masa ni bebudak dah tak keruan dgn patung2 Frozen on top of the cake.

042045

three of us. Dedeq tak amik ada kt umah pengasuh.

three of us. Dedeq tak amik ada kt umah pengasuh.

063

Raisya’s favourite teacher, Teacher Lynn.

064

Teacher Aiza, Principal SRK Trillium.

Raisya & Principal. Dah mcm beauty pageant dah Kakak.  hehehe

Raisya & Principal. Dah mcm beauty pageant dah Kakak. hehehe

081

Bebudak semua suka kek Raisya, habis licin. :)

086

Devil’s Choc Cake with Choc Ganache fillings. from @allcupcakestory

Image

#throwback 16.04.2013

14 Nov

 

 

Dah lama betol tak update Photoblog Raisya. Ape kata Mama slow2 buat #throwback utk gambar2 tertunggak selama 2tahun ni. Mana lah tau boleh mengembalikan nostalgia & kenangan manis masa bersama anak-anak. Mcm gmbr2 Raisya ni, bila mama tgk balik, senyum sendiri je Mama. :)

534040_10151647378090572_187004285_n

First time meeting her Adikbaby a.k.a Dedeq.

529498_10151647080750572_1900137720_nAdik kakak, Rania Auleeya bt. Roswady – was born on 16th April 2013 @0646hrs at HUKM Cheras, KL.

Weight: 3.58kg, Length: 50cm.

She is now 19months old. How time flies!! :)

Image

My Lil Shopaholic.

18 Jul

ra3

Raisya & Mama shop till drop!

This was when Raisya accompanied Mama for shoes shopping. She went crazy and took off her shoes, put her old shoes on the rack and put on the new shoes! LOL.

Just see how Raisya & Mama went crazy all over the shoes! Btw, mama grabbed 2 pairs of new shoes.

Raisya? Ofcourse lah mama tak beli any for her. Nak bawak keluar dari kedai tu dgn Raisya dalam keadaan meronta-ronta. Huhuh.

1 Malaysia!

22 Jun

Actually, she was trying to do PEACE! Tapi jadik 1Malaysia pulak. Jadiklahhh..hehehe

Note: Raisya was 18mths during this pic was taken.:)

Tobby!

9 Mar

Her new beloved pet, a Tabby Cat named as TOBBY!

Mama tak kasik bela real cat, so babah bought me this cat! Ecah really loves Tobby, mandi, makan, tido semua bawak Tobby. Pergi school pon bawak Tobby, pergi badminton pon bawak Tobby. Anywhere pon Tobby lah. HEHE

ImageThanks Babah sebab belikan Ecah Tobby ni. Muahs!

 

Dora’s Abag.

9 Mar

Mummy bought new Dora bag for Raisya. So total bag she owns now – 8 bags!

Omg, kalah koleksi bag mama okeh! huhu

btw, she call her bag as A-BAG, instead of bag. HAHA. Kelakar. :)

Same but not same.

7 Mar

Raisya & Aleesya - Taska Rimbun Kasih.

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.